Uien landschap

Uienteelt

Onafhankelijk platform over uien met aandacht voor bewaring, rassen, teeltadviezen, technische vernieuwingen en prijzen.


Nieuws

Toch weer uitdagingen in het weer..

Hoe staat het er nu voor? Lees meer..

Vuistregels bij het bewaren van uienzaad..

Aan het eind van het zaaiseizoen wordt vaak de vraag gesteld: hoe kan ik mijn restanten uienzaad - zowel... Lees meer..

Uitdagingen van het weer..

Tips van De Groot en Slot voor succes in een onvoorspelbaar klimaat Lees meer..
Bekijk het nieuws overzicht

Nieuws

  • Gepost op 31-05-2024
    In een nieuw samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Essex en de grote uienleverancier Stourgarden zullen onderzoekers proberen om groenten te telen buiten de traditionele grondmethoden om: in een felroze zeecontainer. Professor Tracy Lawson van Essex' School of Life Sciences zal innovatieve technieken gebruiken om uien… Verder lezen »
  • Gepost op 31-05-2024
    "Het Egyptische uienseizoen verloopt goed met een stabiele vraag", zegt Mina Antony, CEO van E2M. Na een exportverbod van zes maanden begon het seizoen begin april met overvloedige volumes. "De vraag blijft solide en het seizoen verloopt soepel. Het lange verbod op de export van Egyptische uien heeft een… Verder lezen »
  • Gepost op 31-05-2024
    Ondanks de extra exportheffing op uien uit India, is de vraag naar uien nog steeds vrij goed, zegt Sagar Tikyani, eigenaar van de Indiase uienexporteur Dilip Agro: "De Indiase uienexport is beïnvloed door de 40% exportheffing op FOB, opgelegd door de Indiase overheid. Ondanks deze heffing blijft de vraag… Verder lezen »